Mítoszok a vendéglátásban
1. A konyha nincs közvetlen kapcsolatban a vendéggel
Ez így nem igaz. Habár a vendég hagyományosan nem kommunikál közvetlenül az étterem konyhájával, a digitalizáció segítségével ez mára már megoldott. A konyha igenis képes közvetlenül üzenni a vendégnek egy Rendelés Kijelző segítségével. A kijelző elérhetővé teszi a vendég számára a folyamatot, amikor pedig az étel elkészült, a berendezés felhívja a vendég figyelmét.
2. Egy új rendszer elsajátítása sok időt vesz igénybe
Egy hatékony és jól átgondolt POS rendszert hamar el lehet sajátítani. Gondoljunk itt az okos telefonok nyújtotta kényelemre. Hasonló módon egy jó éttermi POS rendszer munkatársait hátráltatás helyett támogatja a munkavégzésben. Így például a felszolgáló számára egy kattintásra elérhető a fogások hozzávalói és annak elkészítési módja, és akár az étterem jelenleg érvényes kedvezményei is egy pillanat alatt elérhetőek és bevethetőek.
3. Az Önkiszolgáló Kiosk csak gyorséttermek számára jó befektetés
Ez így nem igaz. Egy Önkiszolgáló Kiosk előnyeit más típusú éttermek is kamatoztathatják. Az elvitelre rendelés egy klasszikus példa a Kiosk előnyös felhasználására. Egy Kiosk fáradhatatlanul felveszi az értékes rendeléseket, feldolgozza a fizetést, és azonnal eljuttatja vendég rendelését a konyhára.
4. Egy POS csak felveszi, leadja és számlázza a rendeléseket
Nem igaz. Egy modern POS képes többek között foglalásokat is készíteni, készletet követni, ajánlatokat készíteni, hozzávalókat megjeleníteni, összeget zárolni, naptárat vezetni, sőt, az éttermi rendszer akár tabletre is feltelepíthető.
5. Egy étterem okostelefonos alkalmazása csak törzsvendég programra használható
Már nem így van. Valóban a kezdetek kezdetén törzsvendég program és marketing céljából készültek, ám ezek az alkalmazások sokat fejlődtek és már képesek értékesíteni is. A vendégek a mobil telefon segítségével rendelhetnek, fizethetnek (akár SZÉP kártyával), és házhozszállítást is kérhetnek.